Efter bussolyckorna – Länstrafiken slår ifrån sig kritiken

Det var under natten mellan torsdag och fredag som en person fick föras till sjukhus när en buss körde av vägen i Ölmstad. Föraren misstänks nu för brott.

Olyckan var den andra på sträckan på bara några månaders tid. I början av november fördes åtta personer till sjukhus när en buss som trafikerade samma linje voltade av vägen.

Flera av Jminis läsare har reagerat på att Länstrafikens chaufförer kör bussarna för fort.

Men Erik Andersson som är trafikutvecklare på Länstrafiken är tveksam till om det verkligen finns fog för kritiken.

– Det är lite svårt att uttala sig om. Vi får någon gång ibland reaktioner på att bussar i allmänhet kör fort. Folk upplever bussarna att de går fort för att de är så stora i trafiken, säger han.

– Tyvärr är det så att det ofta kommer synpunkter som är rätt svepande, att ”de kör alltid för fort”. Vi vill gärna ha in dag, tid och plats, så vi kan ta upp det här med bussbolaget i fråga och gå på den enskilde chauffören.

Hur kommer ni agera nu efter den här senaste olyckan?

– Normalt sett säger vi egentligen inget förrän det är utrett. Det är så dumt att bidra till ryktesspridning. Förra gången blev det genast skriverier om att det var fel däck, men det visade sig att det var ju inte alls fel däck, säger Andersson.

– Vi ser bekymmersamt på att det hänt två olyckor så tätt inpå varandra, dessutom på samma linje. Men ibland är det olyckliga omständigheter som händer. Det viktiga här är att polisen får reda ut vad som hänt.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.