Man höggs med morakniv i sömnen

Det var natten till julafton förra året som en man knivhöggs med en morakniv medan han låg och sov i en lägenhet i Jönköping. Nu döms en 35-årig man vid Jönköpings tingsrätt.

Ingen av de båda männen säger sig ha något klart minne av det som hände. Men i lägenheten befann sig flera andra personer som styrkt delar av förloppet.

Enligt vittnesmålen ska 35-åringen i samband med attacken ha uttalat mordhot och skrikit ”jag ska döda dig” gång på gång. Den blodiga kniven som användes hittades senare av polisen undangömd i bostaden.

Den knivhuggna mannen vårdades sjukhus, men fick inga livshotande skador. Det rör sig om ett flertal knivhugg mot olika delar av kroppen.

Bakgrunden till händelsen ska vara ett bråk mellan de båda männen tidigare under kvällen. Det har då förts ett sådant oväsen från lägenheten att vaktbolag larmats till platsen.

Tingsrätten dömer 35-åringen för ett fall av grov misshandel, ett fall av misshandel och ett fall av ringa narkotikabrott till ett år och sex månaders fängelse.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.