Åtta gripna för sexköp på hotell i Jönköping

Sju personer i Jönköping och en person i Smålandsstenar har gripits för sexköp efter en omfattande polisrazzia under tre dagar förra veckan. Dessutom greps en hallick, som nu sitter häktad.

De misstänkta männen är i åldrarna 25-48 år och hemmahörande i kommunen. Samtliga har erkänt sig skyldiga till köp av sexuella tjänster och är nu frigivna efter förhör.

Sexköpen gjordes på ett flertal hotell i centrala Jönköping.

– Vi har skrivit nio anmälningar gällande köp av sexuell tjänst. Det är åtta personer gripna, men en av de här personerna som greps är misstänkt för två köp av sexuella tjänster. Därför är det nio anmälningar upprättade, säger Charlie Rendahl, gruppchef för Jönköpingspolisen.

Hallick gripen och häktad

Rendahl berättar att polisen även kunde gripa en hallick med utländskt europeisk medborgarskap. 

– Under spaningsinsatsen uppdagade vi en hallick som körde runt med en kvinna i Jönköpingsregionen och efter några dagars spaning kunde vi gripa honom. Han är nu anhållen, misstänkt för koppleri. Igår, tisdag, blev han häktad.

Mannen är född i slutet av 1980-talet och känd av polisen i Norge sedan tidigare.

En kvinna gravid i åttonde månaden

Sammanlagt är sex kvinnor, i åldrarna 18-29 år, drabbade i härvan.

– Vi träffade på kvinnor här i Jönköping från många olika länder och nationaliteter. Det var en kvinna från Ghana, Dominikanska republiken, Finland, Bulgarien, Rumänien, Polen, Spanien. En av de här kvinnorna var gravid i åttonde månaden och sålde sex.

Skyddat boende

En av kvinnorna fördes till skyddat boende och fick därefter vidare transport till sitt hemland. En annan kvinna har förts till skyddat boende i Sverige.

– Vi fortsätter arbetet med att Jönköping inte skall vara en stad där det är okej att sälja och köpa människor, säger Charlie Rendahl avslutningsvis.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.