Skotten i Huskvarna: Skådespelare sköt sitt offer i huvudet

En man sköts i huvudet med hagelbössa i samband med ett väpnat rån mot en föreningslokal i Huskvarna. Nu åtalas en filmskådespelare i 35-årsåldern för två mordförsök och grovt rånförsök, skriver GT.

Det var under natten mellan juldagen och annandag jul förra året som fyra maskerade män tog sig in i en föreningslokal i Huskvarna. Planen var att råna det tiotal personer som spelade kort i lokalen, skriver GT.

– Det var en föreningslokal. De umgicks, om man så säger. Man har spelat kort där, men att påstå att det skulle vara en spelklubb eller liknande finns det ingen grund för, säger åklagaren Lars Johansson till tidningen.

En av de maskerade männen åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt för två mordförsök och grovt rånförsök. Mannen är hemmahörande i Stockholm och har enligt GT tidigare arbetat som skådespelare. Han ska bland annat ha medverkat i en svensk storfilm.

Mannen, som är i 35-årsåldern, ska i samband med rånförsöket ha varit beväpnad med en hagelbössa. När personerna i föreningslokalen vägrade lyda ska han ha skjutit en av dem i ansiktet. Den skjutne mannen fick livshotande skador, men överlevde. I samband med rånförsöket ska en av de andra maskerade männen även ha avlossat skott med pistol.

Tre av förövarna flydde från platsen, samtidigt som mannen i 35-årsåldern övermannades och hölls fast av vittnen tills polisen kom. I förhör har mannen erkänt att det var han som avlossade skottet med hagelbössan. Men enligt hans egen berättelse hade han inget val. Att han sköt påstår han berodde på att någon av de andra maskerade männen uppmanade honom till det. 

Mannen hävdar att han blivit bortförd och medtagen till Huskvarna mot sin vilja den aktuella kvällen. Därefter ska han ha blivit tvingad att beväpnad följa med in i föreningslokalen. Åklagaren bedömer berättelsen som osannolik.

– Allting handlar om vad som är rimligt och jag har synnerligen svårt att se att det skulle vara på det viset, säger han.

Rättegången i Jönköpings tingsrätt väntas starta strax före påsk.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.