Var missnöjd med fruns Facebook – slog hennes käke ur led

Det var i september förra året som ett bråk uppstod mellan en man och hans hustru i deras hem i Jönköping. Upprinnelsen ska ha varit att mannen varit inne och tittat på hustruns Facebook-sida och blivit mycket upprörd över det han såg.

I samband med bråket fick kvinnan ett slag i ansiktet, vilket gjorde att hennes käke hoppade ur led. När polisen senare kom till platsen hade kvinnan svårt att prata med dem på grund av skadan.

I stället fick hon kommunicera med hjälp av att skriva på en lapp. Hon ska då ha skrivit något om att ”han brukar slå mig”.

I rätten har kvinnan hävdat att hon även blev dragen i håret och sparkad i samband med händelsen. Mannen har själv berättat att han har dåligt minne av händelsen på grund av en hjärnskada. Enligt mannen har hustrun tidigare under året haft problem med sin käke.

Tingsrätten anser att slaget i ansiktet är bevisat och att mannen därför ska dömas för misshandel. Han döms till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Han ska även betala 10 500 kronor i skadestånd till hustrun.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.