Stor pedofilhärva avslöjad – tillslag i Jönköpings län

– Vi har gripit totalt fem personer i polisregion öst, två i Jönköpings län, två i Södermanland samt en i Östergötland. Sedan tidigare finns ytterligare en person gripen, säger Johan Levin, polismästare i region öst till Linköping News.

I dag genomförde polisen ett omfattande tillslag mot fildelare av sexuella övergrepp mot barn. Operationen innefattar åtgärder mot sammanlagt 50 personer i landet som misstänks för att inneha material.

– Samtliga fem som vi har gripit i dag i regionen har laddat ner grovt barnporr och gjort filerna tillgängliga för andra.

Ingripanden har gjorts tidigare mot totalt sju personer i landet där risken för övergrepp mot barn ansågs särskilt stor eftersom det fanns barn i personernas närhet.

Tillslaget i dag var möjlig genom att Polisen förra året fick verktyg till fler möjligheter som underlättar spårning av illegal fildelning Det var till stor hjälp för dagens tillslag där 50 personer misstänks för fildelning av sexuella övergrepp mot barn.

– Det är alltid allvarligt med övergrepp mot barn men i detta fall är bedömningen att det är extra grovt, säger Johan Levin.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.