Hamnade i bråk med tiggare vid Systembolaget – blev brutalt nedslagen

Efter att en man hamnat i konflikt med två kvinnor utanför Systembolaget blev han brutalt nedslagen av deras anhöriga. Nu döms tre män till fängelse för grov misshandel.

Det var i mars i år som tre män beväpnade sig med diverse tillhyggen och slog ner en man i centrala Tranås. Nu dömer Eksjö tingsrätt alla tre till fängelse och utvisning.

Upprinnelsen till händelsen var att den misshandlade mannen hamnat i bråk med två tiggare, båda kvinnor, i närheten av Systembolaget. Meningarna går isär när det gäller vad som skett i samband med bråket.

Enligt de båda kvinnorna har mannen trakasserat dem på olika sätt. Han ska ha tafsat på dem, försökt köpa sex och misshandlat dem. Kvinnorna tog kontakt med sina anhöriga, tre män, som beväpnade sig och begav sig mot platsen.

Mannen själv hävdar att han aldrig rört kvinnorna. Han förnekar också att han skulle ha försökt köpa sex. Däremot medger mannen att han sagt något i stil med ”stick” när kvinnorna tiggde pengar av honom.

Efter att mannen varit och handlat i en butik passerade han återigen de båda kvinnorna. De jagade honom då nedför gatan tillsammans med sina tre anhöriga.

De tre anhöriga, två av dem i 20-årsåldern och en i 40-årsåldern, misshandlade mannen bland annat med en golfklubba i huvudet. Tingsrätten anser det styrkt att samtliga tre deltagit i misshandeln, trots att en av dem nekar.

De tre åtalade männen döms till fängelse för grov misshandel. Längden på fängelsestraffen varierar mellan 9 och 18 månader. Samtliga tre döms också till utvisning. De ska dessutom gemensamt betala drygt 23 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Förundersökningen gällande de brott som kvinnorna påstår sig ha blivit utsatta för har lagts ned i brist på bevis.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.