Warning: Illegal string offset 'file' in /var/www/vhosts/linkopingnews.se/httpdocs/wp-content/plugins/fly-dynamic-image-resizer/fly-dynamic-image-resizer.php on line 220

Gubbe tafsade på kvinna – sen blev allt svart

Det var i oktober förra året som en kvinna i 35-årsåldern blev sexuellt ofredad i samband med ett restaurangbesök på en mindre ort i Jönköpings län.

I samband med att kvinnan skulle lämna restaurangen ska en 78-årig man ha tagit henne på brösten och rumpan. Han ska även ha frågat om hon ville ha sex.

När kvinnans sällskap, en 19-årig man, såg vad som hände gick han fram och sparkade omkull 78-åringen. I rätten har 19-åringen även berättat att han spottade den äldre mannen i ansiktet och kallade honom för råtta.

Själv minns 78-åringen inte att han skulle ha rört kvinnan. Han har berättat att kvinnan log mot honom och sedan ”blev allt svart”. Han vaknade upp med kraftiga bröstsmärtor.

Därefter följde han efter kvinnan och 19-åringen ut på gatan. Han hävdar att han bara ville ta reda på vad som hänt.

Det hela slutade med att 19-åringen slog ned den äldre mannen på nytt. Enligt 19-åringen gjorde han det för att skydda kvinnan, eftersom 78-åringen hoppade på henne bakifrån.

Tingsrätten väljer att döma den 78-årige mannen för ett fall av sexuellt ofredande och ett fall av ofredande. Han döms till villkorlig dom och 4 000 kronor i dagsböter. Han ska också betala 7 000 kronor i skadestånd till den drabbade kvinnan.

Samtidigt döms 19-åringen för misshandel till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till 78-åringen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.