Grov stöld mot äldre kvinna i Jönköping: ”Sällsynt förslaget och rått”

På fredagsförmiddagen blev en äldre kvinna bestulen av okända personer i Friaredalen Jönköping. Polisen har sökt av området med hund och vädjar nu om allmänhetens tips.

Det var vid 11-tiden på fredagen som en kvinna i 90-årsåldern ska ha blivit bestulen på ett guldarmband i Friaredalen. Kvinnan gick till fots när hon blev stoppad av en ung kvinna som frågade om en vägbeskrivning till ”hospital”.

Den yngre kvinnan, som beskrivs som mörk, ska sedan ha ryckt åt sig ett guldarmband som den äldre kvinnan bar. Därefter försvann hon från platsen i en mörk bil av okänt märke.

– Det här är ju sällsynt förslaget och rått får man säga. Det är så nära rån man kan komma egentligen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen vill nu komma i kontakt med vittnen som befann sig i Friaredalen vid tidpunkten. Den som var på platsen kring 11-tiden på fredagen uppmanas kontakta polisen på 114 14.

En utredning med rubriceringen grov stöld har inletts. Under fredagseftermiddagen har polisen förhört personer och sökt efter den aktuella bilen. Det har också gjorts en genomsökning av området kring brottsplatsen med hund.

– Ofta kan det vara så att i närheten av brottsplatser så kan det vara värt att göra vad vi kallar för saksök, att hunden får nosa efter föremål som är tappade eller kastade, säger Agnevik.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.