Supergrannens hjältedåd – jagade i kapp inbrottstjuvarna

Det var i juni i år som två män i 40-årsåldern bröt sig in genom källaren till i en villa i Jönköping. Med hjälp av en piassavakvast slog de sönder en fönsterruta för att ta sig in i fastigheten.

Inne i huset, där ingen var hemma vid tillfället, plockade de på sig ett flertal datorer. Därefter flydde de från platsen i en Volkswagen Golf.

Vad de inte visste var att en granne lagt märke till inbrottet och kontaktat polisen. Hon hade fattat misstankar redan när männen gick fram mot huset och uppfattade dem då som berusade.

När tjuvarna åkte iväg med sin bil körde grannen efter. Det ledde till att de båda männen snabbt kunde gripas av polis då de hade stöldgodset kvar i bilen.

De båda männen själva nekar till brott. Den ena mannen är bekant med den drabbade villaägaren, men nekar till att överhuvudtaget ha besökt huset den aktuella dagen.

Den andra mannen har en annan berättelse. Han hävdar att båda två varit inne i villan, men att källardörren de tog sig in genom råkade stå öppen. Enligt honom gick de in för att tvätta ett par byxor som han spillt öl på, men att de sedan lämnade bostaden när larmet gick. Några datorer påstår han sig inte ha en susning om.

Men tingsrätten anser det bevisat att de båda männen trängt sig in i bostaden och stulit datorerna. Båda två döms för grov stöld. Den ena döms till sex månaders fängelse och den andra till skyddstillsyn.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.