Så mycket har länets villapriser stigit – kommun för kommun

Över 4 000 kronor per vecka de senaste fem åren. Så mycket har den genomsnittliga Jönköpingsvillan ökat i värde. Det visar nya siffror från Fastighetsbyrån. Jmini har listan över prisutvecklingen – kommun för kommun.

På fredagen presenterade Fastighetsbyrån, med siffror från Svensk Mäklarstatistik, prisutveckling på villor i landet de senaste fem åren.

I Jönköpings län har villapriserna i genomsnitt stigit med 36 procent. Den stora kommunvinnaren är Vaggeryd. Där har villapriset ökat med hela 98 procent. Detta att jämföra med Gislaved och Eksjö kommun där priserna har gått upp med 19 procent.

Ökningen i Jönköping – 4 000 kronor per vecka

Om man ser till värdeutveckling i kronor är Jönköpings kommun ohotad etta. Villaägarna kan räkna hem en ökning på cirka 1,3 miljoner kronor de fem senaste åren. Detta motsvarar över 4 000 kronor varje vecka.

– När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga prisökningar. Vi har tyvärr starka inlåsningseffekter då många villaägare drar sig för att flytta eftersom det ofta blir dyrare med en ny bostad – även om den är mindre. På vissa attraktiva orter med liten eller obefintlig nyproduktion blir det väldigt stort tryck på de villor som kommer ut på marknaden, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i en kommentar.

Så här mycket har villapriserna ökat de senaste fem åren

1. Vaggeryd 98 %
2. Sävsjö 65 %
3. Mullsjö 60 %
4. Gnosjö 59 %
5. Jönköping 59 %
6 Habo 57%
7. Vetlanda 51%
8. Nässjö 42%
9. Tranås 38 %
10. Värnamo 31%
11. Aneby 24%
12. Eksjö 19%
13. Gislaved 19%

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.