Våldtog kvinnan när hon sov- advokaten vill se klienten frikänd

Det var under sommaren 2015 som en kvinna våldtogs på en lägergård av en 22-årig man. Mannen blev sedan dömd till två års fängelse för brottet, men nu överklagas domen och mannens försvarsadvokat vill att han ska frias helt, det för att han kanske inte har förstått vad som hände. 

I somras hade den 22-åringa mannen samlag med en kvinna trots att hon sov. Slutligen vaknade hon till och ska då ha bett honom sluta, men det gjorde han inte. 22-årigen hävdade att han aldrig hörde att hon sa ifrån och inte ville.

Ska frias helt
Väl i Jönköpings tingsrätt dömdes han i början av december till två års fängelse och till ett skadestånd på 110 000 kronor. Men nu överklagas domen till Göta hovrätt då 22-åringens advokat vill att han ska frikännas helt och undslippa skadeståndet. 

Kan ha misstolkat händelsen
Advokaten menar att det är möjligt att 22-åringen kan ha misstolkad situationen till följd av en begåvningsmässig funktionsnedsättning.
Han skriver i överklagandet att hovrätten borde ha större möjligheter än tingsrätten att skapa utrymme för en annan påföljd än fängelsestraff och vill också att en läkarundersökning görs av mannen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.