Mattsjukan sprider sig

Åter igen har en ny mattsjuka utbrutit regionens IT-centrum på Rosenlund. Bara för några månader sedan fick lokalerna restaureras och nu krävs det att de gör det på nytt då personalen lider av bland annat huvudvärk och kliande ögon. 

I november 2015 tvingades personalen på IT-centrum i Hus F på Rosenlund flytta på sig då en tredjedel av de arbetande fick problem med hälsan.
Fastigheten restaurerades och personalen som led av kliande ögon, huvudvärk och snuva fick temporärt flytta till Regions hus för att fortsätta arbeta. 

De är bovarna
När verksamheten tillfälligt flyttade på sig till Regionens hus visade närmare undersökningar att lokalen som IT-centrum är placerad är förgiftad och det troligen av mattor och lim.

55 miljoner kronor
Tidigare har delar av Ryhov haft problem med personal som blivit sjuka av mögel och inlagda mattor och nu sker det alltså igen. Den gamla restaureringen kostade omrking 55 miljoner kronor för skattebetalarna och delar av öppenpsykiatrin fick flytta på sig.

Hyrda lokaler
Men den här gången när IT-centrums lokaler är sjuka är det fastigheten som regionen hyr av fastighetsbolaget Bostadsbyggen i Jönköping AB.

Flyttar till stan
Bostadsbolaget och regionen har kommit överens om en lösning under tiden som Hus F restaureras.
IT-centrum får flytta temporärt till lokaler på Östra Storgatan och flytten sker nu i helgen.
– Vi har hyreskontrakt för resten av året men jag hoppas att det ska gå snabbare än så. Flytten tillbaka sker inte förrän lokalerna är testade och kontrollerade, säger Bengt Törnqvist, VD på Bostadsbyggen i Jönköping AB. Han tillägger att han ska göra allt enligt konstens alla regler. Han ska se till att ventilationen ses över och att mattorna tas bort. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.