Krogjätte har det för stökigt- får erinran

Jönköpings kommuns tillsynsenhet genomförde nio olika besök på Harrys (inklusive Red och Sliver). 
Under sex av de nio besöken upptäcktes brister gällande ordning och nykterhet. Det handlade om att det var oordning på toaletterna, krossat golv på golvet, tomma glas och flaskor stod för länge på borden. En del gäster varit så berusade att de blivit omhändertagna av polisen.

Har varit tuffa
– Under 2015 har myndigheter varit väldigt tuffa mot alla krogar i stan eftersom de vill att vissa saker ska skötas på ett annat sätt, säger Jon Espeset, ägare av Harrys i Jönköping. 
Han har inget att emot de höga kraven, men menar att samtliga krogar och restauranger måste behandlas på samma sätt.
– Det är bra att myndigheterna är på oss och sätter regler. Vi gör som de säger och anpassar oss. Följer vi inte reglerna ryker alkoholtillståndet till slut. Så länge alla spelar på samma villkor får de vara hur stränga de vill.

Plastglas gäller
Som en följd av detta har Espeset och hans kollegor vidtagit flera åtgärder. Det rör sig bland annat om att personalen på nöjesstället har fått extra utbildning.
– Vi utbildar i hur vi serverar eftersom det inte alltid är lätt att bedöma om någon gäst har fått i sig för mycket.
Krogen har också köpt in plastglas till Sliver för att undvika glaskross och satt upp skyltar om att man inte får ta med sig glas in på toaletten.

Slutar sälja helrör
Harrys kommer också sluta med försäljning av helrör efter pricken från tillståndsenheten.
– Det finns krav på att en servitör ska hålla koll på helröret hela tiden, och det är inget som vi kan garantera. Jag har hört att de andra krogarna här i stan gör likadant, säger Jon Espeset.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.