Polis slog till mot misstänkt svartklubb

Jmini fick i veckan ett tips om att en av de svartklubbar som finns i länet anordnar fest för en stor skara människor. 
Med information om adress, datum och exakt tid, kunde Jmini slå rapportera om klubben.

Polispatruller och Räddningstjänsten genomförde en tillsyn av en industrilokal på Ljungarums industriomårde där en större fest ägde rum. Över 300 personer vistades i lokalen.

Det pågick alkoholförsäljning och dans. Då det inte fanns tillstånd för offentlig tillställning samt att alkoholförsäljning utan tillstånd ägde rum så är förundersökning inledd avseende brott mot ordningslagen och alkohollagen.

Tillsynsförrättare vid räddningstjänsten beslutade om utrymning jml lag om skydd mot olyckor då det fanns en stor risk för olyckor samt att utrymningsvägen var blockerad. Det fanns heller ingen ansvarig arrangör på plats som kunde åtgärda utrymningsvägarna.

Flera polispatruller biträdde räddningstjänsten och genomförde initiala utredningsåtgärder såsom beslag av alkohol och säkring av bevis. Några personer visade sig vara påverkade av narkotika.
– Allt gick lugnt vid utrymningen, vi stängde av musiken och talade om varför vi var tvungna att stänga tillställningen. I en lokal måste det alltid finns två utrymningsvägar, säger Göran Melin på räddningstjänsten 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.