Svartklubben: ”Pengarna går till Erikshjälpen”

Enligt det sms som skickade ut inför festen i en lokal på industriområdet på Ljungarum står det att all vinst går till Erikshjälpen. 
Om detta är något de använder sig och missbrukar är oklart. Erikshjälpen själv har aldrig hört om något liknande och är tydliga med att de inte vill ta emot gåvor från någon som ha samlat ihop pengar på ett illegalt vis.
– Det är problematiskt både om de använder vårt namn för att vinna på det eller om vi får pengar till oss som är illegalt insamlade på något sätt så är det pengar vi inte vill ha, om vi ska vara ärliga, säger Erikshjälpens presstalesman, Daniel Grahn. 

Kommer ta kontakt med polisen
Grahn har efter att Jmini kontaktat honom tagit kontakt med flera ur organisationen för att upplysa om att gåvor som kommer från illegala verksamheter kan skänkas.
– Sätter någon in pengar hos oss har vi i princip aldrig någon koll var pengarna kommer ifrån. En del är anonyma men jag skulle säga att 95 procent uppger sitt namn och skriver en liten hälsning. Jag har en kollega som kommer ta kontakt med polisen nu. 

Ni har ingen rutin där ni undersöker var pengarna kommer ifrån när större gåvor skänks, reagerar ni inte?
– Vi får in en hel del stora summor och då ringer vi upp och tackar och undrar om de vill använda pengarna till någonting speciellt. Vi har ju olika projekt. 

Skulle inte någon form av rutin kunna införas?
– Jag ser inte hur vi ska kunna kolla upp vem eller vilka som skänker och var pengarna skulle komma ifrån. Men vi vill inte ha med verksamheter som denna att göra. Vi vill inte ha sådana pengar skickade till oss. 
Grahn tillägger att Erikshjälpen förväntar sig att de gåvor som skänks tjänas ihop på ett legalt och korrekt vis. 

Undrar vad det är för klubb
– Vad är det för en typ av klubb, träffas man bara och umgås och dansar?, frågar Grahn.
– Det säljs illegal alkohol och när festen ska anordnas skickas mass-sms eller mejl ut som beskriver när och var festen ska äga rum, det är vad som har bekräftats. 

Polisen slog till
Som Jmini tidigare har skrivit, har polisen upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen samt brott mot alkohollagen. Och polisen anlände med fem patruller till platsen vid 03.30 natten mot söndagen efter tips. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.