Musikhjälpen till Jönköping 2016?

Hjälpprojektet Musikhjälpen har funnits i åtta år och har under de senaste åren flyttat runt till olika städer i Sverige. Nu avslöjar P4 Jönköping att Musikhjälpen kan kommas att sändas från Jönköping under 2016. 

Musikhjälpen är ett program som pågår i en veckas tid, dygnet runt och det sänds inifrån en glasbur. Syftet är att samla in pengar till ett ändamål (ett område som varje år väljs ut). 

Jönköping är redo
P4 Jönköping berättar att Jönköpings kommun, tillsammans med Destination Jönköping och Jönköping City, har fört samtal om att få bli arrangörer av Musikhjälpen 2016.
– Projektledare för Musikhjälpen har varit här och besökt oss, sen får vi se vad det resulterar i. Det är mycket som ska klaffa, men vi känner oss redo från Jönköpings sida, säger Simon Staflund, som är eventkoordinator på Jönköping City, till P4 Jönköping. 

Inget beslut fattat
SVT:s projektledare för Musikhjälpen, Pär Nordahl, berättar att han har suttit i möte med Jönköping om att placera Musikhjälpen 2016 i stan, men säger också att han haft möten med fler städer.
– Något beslut är inte fattat, men Jönköping är en av kandidaterna. Så mycket kan jag säga.

Offentliggörs i maj
Om det blir väl blir verklighet, pekar det mot att Hovrättstorget skulle vara den plats där evenemanget sänds ifrån.
Beslut fattas i mars, för att sedan offentliggöras i maj. I december äger Musikhjälpen rum.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.