Det här är Årets Glass – Jminis megamaffiga glasstest

När solen tittar fram och temperaturen stiger, ja då vet man att det är dags för årets stora glasstest. Jmini tog givetvis på sig det stora samhällsansvaret och smaskade i sig flera olika glassorter från Lilla Glassfabriken. 

Sent en eftermiddag när de hårt arbetande Jminiarbetarna kände att de behövde en sockerkick, ja då beslöt de sig de för att gå och testa glass i stora lass på Lilla Glassfabriken i Jönköping.

Vi passade på
Men allt handlade inte om att bara stilla sina egna socker- och glassbehov, utan de slog två flugor i en smäll och genomförde därför ett megamaffigt glasstest. 

Tre starka individer
Jmini glasspanel bestod av tre personer med helt olika smakpreferenser, men tillsammans lyckades de ändå kora en glass till vinnare av årets stora glasstest. 

Flera kategorier
Panelen hade i uppdrag att testa nio olika glassar och betygsätta dem på en skala från ett till tio inom fyra kategorier. Kategorierna var smak, utseende, konsistens och sommarkänsla. Dessutom skulle varje panelmedlem bestämma vilken glassort som är Årets Vuxenglass, Årets Barnglass och Årets Alternativa Glass. 

Nio utvalda smaker
Glassmakerna som de tre ur panelen smakade var följande: Kola-karamellglass, Cookieglass, Hasselnötsglass, Citronsorbet, Jordnötsglass, Kokosglass, Hallonsorbet, Melonglass och Passionsfruktsglass. 

Åh så gott
När sammanställningen över poängen i de olika kategorierna sedan skulle räknas ihop, visade det sig att det var en glass som stod ut lite extra. För just en glassort tog hem förstapriset i alla fyra kategorier; smak, utseende, konsistens och sommarkänsla. Och Årets Glass är Citronsorbet. 

En ur glasspanelen säger följande om glassen:

– Den var groteskt god, och jag som inte ens gillar sorbet.

En annan menar att glassen påminner om glassorten Solero Ice, som fanns att köpa förr och tillägger att den ser ut som en ”snöboll”.

Kakor i glassen
Men vilken är då Årets Barnglass? Ja åsikterna gick isär, men två ur glasspanelen fann att Cookieglassen nog skulle falla flest barn i smaken, medan den tredje röstade för Passionsfruktsglassen. 

Sensuella smaker
Årets Vuxenglass, då? Ja även där var det två stycken som tyckte samma – Jordnötsglassen, medan den tredje föll för Hasselnötsglassen, en ”sensuell” glass som passar bra att dejta till. 

Läcker glass
Sist, men absolut inte minst läskande, ja det är Årets Alternativa Glass. Det är en glass som sticker ut och smyger sig på oväntat. En smak som inte låter mycket för världen, men som sjutton är värld att proppa i sig – Kokosglassen. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.