IKEA återkallar vitvaror- risk för elstötar

Det är relativt nytillverkade kyl- och frysskåp från IKEA som nu återkallas då de riskerar att ge elstötar. 

Det är relativt nytillverkade kyl- och frysskåp av modellen Frostfri som berörs av återkallandet. IKEA skriver att det är en panel på ovansidan av skåpen som resterar att lossna och på så vis blotta strömförande delar och få elstötar. 

Modellen Frostfri
Återkallandet för reparation rör kyl- och frysskåp av modellen Frostfri och som är tillverkade mellan vecka 45 2015 och vecka 7 2016. 

Återkallande för reparation
Återkallande för reparation innebär att en servicetekniker under ett hembesök kommer att åtgärda problemet. 

– Vi förstår att våra kunder påverkas mycket av detta och att de kan hamna i en svår situation. Ikea har inte fått några rapporter om att människor har kommit till skada eller har fått elektriska stötar, men vi vill aldrig riskera våra kunders säkerhet. Vi kommer att kompensera berörda kunder, och vi tackar dem för deras förståelse och samarbete, säger Oskar Johansson, säljledare kök, Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

Berörs du?
För att veta om din kyl eller frys är drabbad, dra ut den nedersta lådan för att se informationsetiketten. Etiketten finns på vänster sida inne i kylen eller frysen. Datumstämpeln består av fyra siffror i det övre högra hörnet. Produkter med datumstämplar mellan 1545 och 1607 ingår i den här återkallelsen. 

Mer information på IKEA hemsida.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.