Jönköpings största snackisar

Jmini sammanfattar förmiddagens händelser för att just du ska kunna hänga med i snacket på fikarasten och kanske kunna berätta något som de andra inte vet. 

Här kommer måndagens morgon- och förmiddagsnyheter i ett riktigt Jmini-format. 

Försvunnen häst
Vi börjar med att berätta om den häst som söks i Skillingaryd sedan 22-tiden under söndagen. Hästen, en vit Islandshäst, är på rymmen från en ridskola sedan den blivit skrämd av något i skogen. Alla tips om var hästen kan befinna sig mottages tacksamt av polisen på 114 14. 

Restaurang Vy
Restaurang Vy får servera alkohol efter många om och men. Under fredagen kom förvaltningsrättens dom och nu har restaurangen fått sitt serveringstillstånd. 

Besparingsförslag mot förskolor och skolor
Under onsdagen sa barn- och utbildningsnämnden ja till att skicka vidare ett besparingsförslag som kommer slå mot förskolor och skolor. Sverigedemokraternas representant var inte på plats och på så sätt fick Alliansen den avgörande rösten. Resultatet av detta besparingsförslag kan bland annat bli minskad personaltäthet och större barngrupper. Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten, så har inte Sverigedemokraternas representant deltagit i ett enda sammanträde i år. 

Biljakt i Värnamo
I Värnamo under natten till måndagen blev polisen tvungen att använda sin spikmatta för att få stopp på en bil som vägrade stanna i en fordonskontroll. Det visade sig senare att bilen hade rapporterats stulen från Valdemarsvik. 

Köpte stulen whiskyflaska från mördat par
En 53-årig man åtalas nu för misstänkt för häleri då han misstänks ha köpt en whiskyflaska som tidigare stulits från det mördade paret i Norrahammar. Mannen hade samlat whisky från 80-talet och hade samlat på sig ett par hundra flaskor. Samlingen togs efteråt över av parets son. Tjuvar stal nästan alla flaskor ut samlingen från sonens hus i början av mars. 
I början av mars grep polisen en man som drack ur en whiskyflaska, berättar Jönköpings-Posten. Han berättade för polisen att han köpt den på Juneporten. Flaskan kunde kännas igen på den rökskadade etiketten. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.