Rumänska smuggelhundar säljs i Jönköping

Det är föreningen DogRescue som nu slår larm om att det pågår försäljning av rumänska gatuhundar i Stockholm, Malmö och Jönköping. 

Föreningen DogRescue bedrivs i ideell regi och arbetar för att hjälpa herrelösa hundar i Rumänien till ett bättre liv. De slår nu larm om att försäljning av illegalt insmugglade hundar sker i bland annat Jönköping. 

Säljs via annonser på Blocket
Enligt DogRescue rör det sig om försvarslösa rumänska gatuhundar som säljs via annonser på Blocket. I annonserna står det bland annat att hundarna är rumsrena och barnkära, men verkligheten är något annat. Föreningen menar att hundarna är helt skräckslagna. 

– Det är farligt för hundarna och för familjerna, alla blir drabbade. Vi som är seriösa vill icke bli förknippade med det, säger RosMarie Engelbrecht arbetar på DogRescue till P4 Jönköping

Familjen drömde om en hund
P4 Jönköping
rapporterar även om en familj som fick kontakt med en säljare via Blocket. I annonstexten stod det att hunden hade bott med en rumänsk familj i Sverige men att hunden nu behövde omplaceras. Hunden uppgavs vara stabil, rumsren och barnkär. 

Träffades på en parkeringsplats
Säljaren och mannen i familjen bestämmer träff på en parkeringsplats i Jönköping och när han får se hunden är det inget som verkar stämma med annonsen. Hunden är tilltufsad och rädd. 

Betalar och tar med sig hunden
I den stressade situationen som uppstår lämnar mannen över 4.500 kronor till säljaren och tar med sig hunden och varken kvitto eller något köpekontrakt skrivs. 

Kontaktar DogRescue
Familjen inser snabbt att hunden inte mår väl och kontaktar därför DogRescue för att få hjälp. Man vet nu att hunden kommer från Rumänien och man tror att den bott hela sitt liv utomhus i en rastgård. 

Finns fler annonser
Enligt föreningen finns det flera annonser av denna typ ute på nätet. Fall har även upptäckts där privata säljare utger sig för att tillhöra DogRescue, när de i själva verket inte gör det. 

Detta skriver DogRescue på sin Facebooksida:
DogRescue kommer att göra vad vi kan för att stoppa detta.
Vi anser att det här är djurplågeri. Ett oerhört lidande för hundarna som kommer hit för att tjänas pengar på för några människors hjärtlösa girighet. 
Ni borde skämmas!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.