Här har du Jönköping som stad

I dag drar äntligen insparken på högskolan igång och Jönköping fylls med nya studenter som ska lära känna sin nya stad. Jmini har listat några av stadens guldkorn.

Stadsparken
En av Jönköpings finaste tillgångar är Stadsparken, en oas mitt i staden. Förutom den vackra naturen och den fantastiska utsikten över södra Vätterbygden finns där många aktiviteter för alla smaker.

Upptech – Jönköpings Science center
En spännande experimenthall för alla åldrar är väl värt ett besök.

Torghandel på Västra torget
På Västra torget är det torghandel alla helgfria lördagar, kl 07.30-13.00. 

A6-köpcentrum
Här har du 80 butiker under ett och samma tak. 

Höstmarknad i city
Lördagen den 24 september är det dags för Höstmarknad i city.  Ta med dig kompisgänget och njut av en riktigt härlig och innehållsrik långlördag fullspäckad med aktiviteter och erbjudanden.

Aktivitetscenter Fortuna Marin – Prova-på-dyk
Med utgångspunkt Hamnpiren i Jönköping kan du som är över 15 år prova på att dyka tillsammans med en instruktör.

Smedbyn
I Huskvarna hittar man denna mysiga by som ursprungligen byggdes för arbete åt Husqvarna Fabriken. Idag finns de röda stugorna kvar och används av hantverkare och konstnärer som visar upp och säljer sina verk.

Nordic Military Training
Med start på Rosenlunds Idrottsplats intill Elmia erbjuds utomhusträning året om. Det finns olika pass beroende på hur hårt man vill träna. 

Tändsticksmuséet
I den gamla fabriken på Tändsticksområdet finns i dag ett museum med historien bakom den svenska säkerhetständstickan, originalmaskiner, etiketter och mycket annat spännande.

Frisbeegolf vid Rocksjön
Vid Knektaparken vid Rocksjön kan man spela frisbeegolf, eller discgolf. Det går ut på att spela en bana med så få kast som möjligt. Varje hål består av ett utkast och en korg där frisbeen ska stanna.

Rosenlundsbadet
Rosenlundsbadet är ett populärt besöksmål för både stora och små. Badhuset erbjuder 10 bassänger, 9 olika bastuanläggningar, hopptorn, vattenrutschekanor, restaurang och en trevlig relaxavdelning.

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.