Nu får elever gratis läxhjälp i matematik

Nu kan alla elever i Jönköping få individuell hjälp med sina mattestudier helt gratis. Från den 12 september håller Mattecentrums räknestugor öppet på Erik Dahlbergsgymnasiet och Per Brahegymnasiet, varje vecka. Elever från alla skolor är välkomna, oavsett ålder, kurs eller kunskapsnivå. 

Till den ideella föreningen Mattecentrums räknestugor kommer elever från både grundskolan och gymnasiet. Eleverna som kommer dit vill ofta satsa på ett högre betyg, få mängdträning eller för att kunna hänga med bättre på lektionerna. Många kommer till Mattecentrum bara för att få någon att diskutera matematik med eller för den trevliga atmosfären. Räknestugorna pågår kvällstid under två timmar. Det är gratis att delta och det är ingen föranmälan. 

Engagerad och verklighetsnära undervisning
Mattecentrums räknestugor är ett komplement till den ordinarie skolundervisningen. Volontärerna som bemannar räknestugorna är personer som är kunniga inom matematik, såsom civilingenjörer, matematiker och naturvetare, och alla ställer upp helt ideellt. Hjälpen i räknestugorna blir därför både engagerad som verklighetsnära.

Mattecentrum driver för närvarande 111 räknestugor i veckan fördelade på 30 städer över hela Sverige. Omkring 5 000 elever besöker räknestugorna varje månaden.

– Ta chansen att satsa extra på dina mattestudier i höst. Våra kunniga och fantastiska volontärer hjälper dig gärna med allt som du behöver, och dessutom helt gratis. Tillsammans gör vi matten lite roligare, säger Caroline Sten, Mattecentrums regionansvarig för Sydväst.

 

fakta

Här hittar du mattestugorna:

Erik Dahlbergsgymnasiet – Föreningsgatan 2
Måndagar kl 17:00 – 19:00 

Per Brahegymnasiet – Residensgatan 7
Onsdagar kl 17:00 – 19:00 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.