Tekning mellan HV71-legendarer när byggprojekt invigs

Det är fastighetsbolaget Tosito som står bakom det nya bostadsprojektet Brf Solsidan på Brunstorp i norra delen av Huskvarna, precis vid Vätterns strandkant. Under tisdagsförmiddagen togs det första symboliska spadtaget i form av en tekning mellan HV71-legendarerna och Huskvarnaprofilerna Johan Davidsson och David Petrasek. De signerade även spadarna som kommer att gå till den nya bostadsföreningen. 

Sammanlagt ska 80 bostadsrättslägenheter i olika storlekar byggas, fördelade på tre hus. Det kommer att bli allt ifrån två till sex rum och kök. Gemensamt för alla lägenheter är att de kommer att ha en helglasad sida vänd mor Vättern och kvällssolen. Längs varje lägenhet kommer även en stor balkong att byggas som fungerar likt en förlängning av allrummet. Ett garage kommer att byggas under byggnaden.

Huset är ritat av Arrhov Frick Arkitektkontor, grundat av arkitekterna Johan Arrhov och Henrik Frick, som båda är bördiga från Jönköping.

Inflyttningen kommer att ske i tre etapper där den första etappen väntas bli i december 2017 och den sista i mars 2018. Hus ett och två är redan slutsålda.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.