Ny chans att bli Jönköpings superkvinna

Nu ska Årets unga ledande kvinna i länet utses. Förra året delades utmärkelsen ut för första gången med syftet att synliggöra kvinnliga förebilder och öka jämställdheten bland länets ledare.

I Jönköpings län är endast 28 procent av cheferna kvinnor, vilket gör Jönköping till sämst i landet. För att uppmärksamma detta och synliggöra kvinnliga förebilder delade man förra året ut utmärkelsen Årets unga ledande kvinna under initiativ av Jönköpings Fältrittklubb, i samverkan med flera organisationer i länet. 

– Det är mycket som behöver göras och detta är en liten del i det arbetet. Vi vill se fler kvinnor i ledande befattningar och detta är ett sätt för att uppmärksamma detta, säger Ida Rydh, projektledare på Jönköpings Fältrittklubb.

Förra årets plockades 30 kvinnliga ledarförebilder fram och under en prisceremoni på länsresidenset i Jönköping utsågs Jennie Wall, regionchef på Nordic Wellness, till vinnare.

Nu har det blivit dags att dela ut priset igen och listan behöver fyllas på med fler kvinnliga förebilder.

–  Det enda kravet är att man är kvinna under 35 år och bosatt i länet, säger Ida Rydh.

Till och med den 30 november kan allmänheten tipsa om kvinnliga förebilder. Därefter påbörjas gallringsarbetet i samarbete med Poolia. Under februari 2017 kommer en lista på ledarförebilder att publiceras och en av dessa koras sedan som vinnare under en prisceremoni den 2 mars 2017. Förutom ära får vinnaren även en inspirationsresa och en styrelseutbildning.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.