Mångmiljonsatsning ska ge alla barn ett meningsfullt sommarlov

I år har samtliga kommuner fått bidrag för att anordna sommarlovsaktiviteter av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF) som fördelar pengarna på uppdrag av regeringen.

Landets 290 kommuner har fått dela på cirka 200 miljoner kronor för att ordna gratis aktiviteter för barn och unga i åldrarna 6 till 15 år. Aktiviteterna ska stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

– Sommarlovet ska vara en tid för lek, upplevelser, aktiviteter och gemenskap. Det är mycket glädjande att barn och ungdomar i samtliga kommuner har fått vara med i meningsfulla sommarlovsaktiviteter. Jag är särskilt glad över att regeringens sommarlovsbidrag har nått många barn och ungdomar som annars inte hade haft råd, säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström, i ett pressmeddelande.

För Jönköpings län innebär satsningen 8,7 miljoner kronor för sommaren 2017.

– I vårt välfärdssamhälle ska alla barn ha samma möjligheter till lek och utveckling, även på sommaren. Sommarlovsbidraget är en viktig del i det, säger Åsa Regnér, barnminister.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.