Anrikt konditori i Huskvarna söker ny ägare

Gustafs konditori på Vättergatan i Huskvarna ligger ute till försäljning.

– Jag vill hitta en person som kan driva konditoriet vidare i samma anda. En framåt och utåtriktad person som klarar av att ha många bollar i luften, säger ägaren Jeanette Juneborg till Jmini.

Gustafs konditori startade redan 1932. Sedan dess har caféet haft fem olika ägare. Jeanette Juneborg tog över verksamheten för fem år sedan.

– Det bästa med det här jobbet är alla kunder och deras feedback. Det är de som inspirerar mig till att fortsätta att utvecklas, säger Jeanette Juneborg.

Konditoriet renoverades 2012, med nytt golv och ny inredning. Lokalerna rymmer 25 sittplatser inomhus, samt 15 sittplatser utomhus.

Sedan Juneborg tog över har konditoriet specialiserat sig på biskvier med många olika smaker på menyn.

Men trots att hon trivs bra med att driva det väletablerade konditoriet i centrala Huskvarna så har hon beslutat att det nu är dags att gå vidare mot framtiden och hitta nya dörrar.

– Nu har jag uppfyllt den här drömmen och nu vill jag hitta andra mål i livet, säger Juneborg.

Nästa utmaning väntar på andra sidan jordklotet.

– Jag och min sambo ska flytta till Nya Zeeland. Vi har alltid drömt om att jobba utomlands som bagare. Vi har inga barn än, så vi tänkte att vi skulle ta chansen och passa på nu.

Men Juneborg är inte beredd att sälja sitt konditori till vem som helst.

– Jag vill hitta en person som kan driva konditoriet vidare i samma anda. En framåt och utåtriktad person som klarar av att ha många bollar i luften. Jag har haft många spekulanter här, men ingen som har passat.

Till den rätta köparen dyker upp kommer Juneborg fortsätta att driva verksamheten.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.