Kjell Krantz: IS anfaller Moskva

Putin har insett faran och har nu påbörjat samtal med USA om Syrien och i synnerhet IS. Vilken strategi ska man ha för att förpassa dessa människoliknande varelser till historiens skräphög där de hör hemma?  Hitler, Stalin och Pol Pot skulle hälsa dem välkomna. Hur kan IS utgöra ett hot mot en stormakt som Ryssland?

IS är sunnimuslimer som har salafismen som rättesnöre. En extrem tolkning av koranen. Ett kalifat är utropat sedan något år tillbaka.  Lika stort som Storbritannien.  Man ”kontrollerar” halva Syrien och en tredjedel av Irak. Kalifatets huvudstad är Ragga. Iraks andra stad Mosul har intagits av dessa jihadister. Bagdad och Damaskus är nästa mål. En krigskassa på cirka 200 miljarder kr. står till organisationens förfogande.  Till des förfogande står också cirka 100.000 hängivna krigare  som alla längtar efter sitt paradis. Två tredjedelar av Syriens bomullsproduktion tillhör dessa barbarer.  Stora delar av Irak/Syriens olja och spannmål är de också ägare till. Ekonomiska muskler för att fortsätta med sitt erövringskrig saknas inte. IS har också någon form av statsbildning i sitt kalifat.

Sharialagar med domstol är dess rättsväsende. Sedlighetspoliser syns på gatorna. Skolor där koranen är vägledande. Skatteindrivning för att administrera kalifatet har kommit igång. 

Illdåden med begravning och bränna levande människor är väl kända. Folkmord och slavhandel med kvinnor bekräftar djävulens engagemang. Någon gräns för sitt kalifat finns inte.  Nästa anhalt lär vara Rom.

IS håller nu på att sprida sitt gift till stora delar av världen. Finns i flera länder i Afrika. Bland annat i Nigeria och Libyen. I Europa har man upprättat ett träningsläger i Bosnien. I ett flertal andra europeiska länder finns det aktiva terrorister som väntar signal från Ragga för att skapa död och förintelse. I Danmark finns sedan några år tillbaka en rörelse som heter Hizb ut-Tahrir som är en nära släkting till IS.  De är nu också intresserade av att göra inbrytning i Sverige. Dess talesman Chadi Breigh vill också på sikt att Danmark och Sverige ska ingå i kalifatet( källa Sydsvenska Dagbladet 15-09-18).   Finns IS i Sverige?

Cirka 300 svenska jihadister har rest till kalifatet för att nå dit drömmarna bär dem. Paradiset hägrar. Rekrytering i våra moskéer eller dess omgivning pågår. Gävle Dagblad har i en artikelserie undersökt vad moskén i staden har för uppfattning om IS. Imamen har varit positiv till dess lära. För denna artikelserie har tidningen blivit hotad. Vid ett senare tillfälle fick tidningen en ursäkt. Det är kanske dags att andra tidningar seriöst granskar sina respektive moskéer på sin ort.  Sverige får inte vara fredsnaiva utan måste ta IS och dess bihang på största allvar. l

USA, vem annars, har insett faran med giftormen. Man har bildat en allians med ett antal länder och flygbombar sedan en tid tillbaka för att hejda IS framfart. Till viss del har man lyckats att stoppa deras erövring av ny mark, men ej lyckats pressa tillbaka dem. I detta skede inser Ryssland faran med IS och dess hunger. Samtal mellan USA och Ryssland har inletts. Jag väntar med spänning på resultatet av dessa samtal. Någon form av samarbete mellan länderna är en förutsättning för att förpassa dessa monster ur historien.

Efter andra världskriget bedyrade alla länder att de inget visste om Hitlers förintelseläger. Idag finns all information tillgänglig om IS och dess barbariska metoder som förflyttar oss långt tillbaka i historien.  De för ett gränslöst krig med ambition att erövra så stor del av världen som möjligt. IS är hotet på vår planet. Alla andra krig bleknar i jämförelse. Nu är det upp till alla länder att ställa upp för att utrota denna mördarorganisation. Att låta någon annan ta ansvar för detta håller inte. Antingen är man med och ta sitt ansvar, annars är man emot.  I detta perspektiv när Ryssland känner sig hotat vänder man sig till USA. I detta sammanhang saknar det betydelse att länderna har olika agendor för sin insats. Ett ljus har tänts för att utplåna djävulens krigare. Låt det brinna länge.

Kjell Krantz (M)

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.