Terrorbrott sveper över det svenska folkhemmet

Trotts att en våg av terrorbrott sveper över det svenska folkhemmet nu när flyktingförläggning efter flyktingförläggning brinner i vårt land tycks samhällets förmåga till att upprätthålla den inre säkerheten liksom att bekämpa terrorism och politisk radikalisering vara begränsad om inte obefintlig. 
 
Enligt EU:s gemensamma definition, vilket också införts i svensk lag, är terrorism bl.a. handlingar som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation i syfte: – Att injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp eller – Att destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer. 
 
 Det är viktigt att kalla saker vid deras rätta namn för att inte förringa betydelsen av vad som sker i vårt land. Massmedierna borde objektivt utan förskönande omskrivningar återge verkligheten och kalla dessa våldsverkare som sätter eld på byggnader och på annat sätt angriper människor som söker skydd i vårt land för terrorister eftersom det är terrordåd, enligt vår gemensamma definition, som dessa individer ägnar sig åt i syfte att påverka den politiska utvecklingen Sverige.
 
Det är, oberoende vilken politisk åskådning man än bekänner sig till, nödvändigt att ta avstånd från dessa handlingar lika så är det nödvändigt att samhället sätter in alla tillgängliga medel i kampen mot dessa våldsbejakande avarter som hotar den svenska demokratin. Slutta upp med att tala om brandattentat, mordbrand och annat missvisande. Kalla det vad det är, nämligen terrorism. 
 
Kari Parman 
Ordförande 
Socialdemokraterna 
Gnosjö

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.