Berggren: Sannaängen kan göras mera användningsbar

Vi vill att bostäder byggs i alla delar av kommunen och i olika upplåtelseformer. Det finns dock områden eller platser där man måste fundera extra noga och ibland välja bort. Sannaängen i Vättersnäs är en sådan plats.

I Vättersnäs bor det i dag många unga familjer med barn. Sannaängen betyder mycket för dem. Det är den enda gemensamma platsen de har där barnen kan träffas och leka. Man ordnar i bland aktiviteter av olika slag t.e.x Valborgsfirande och Vättersnäsdagen. På ängen finns det i dag några fotbollsmål, några bänkar och en mindre lekplats.

Göra området mera användbar
Jag tror att ängen kan göras än mer användbar. Detta genom att tex göra i ordning enklare grillplatser, sätta dit lite fler bänkar och bord, bygga utomhusgym md hjälp av naturmaterial såsom trästockar. Man kan även med enkla medel och genom att aktivera barnfamiljerna i området som brinner för ”sin” äng göra te.x. ” inte nudda marken banor”. I dag sköter de boende gräsklippningen vilket innebär att Sannaängen är en välskött vackert belägen plats för rekreation.

Många var oroliga
Närliggande skolor i bland på ängen när de har friluftsaktiviteter likaså scouterna. Jag besökte i dag Sannaängen och där var det ett flertal barn med föräldrar, några hundar med sina ägare som alla var oroliga och besvikna över Kommunfullmäktiges beslut att bebygga Sannaängen.

På Kommunfullmäktige talades det om att ängen är en igenvuxen gammal åker, att platsen saknar naturvärden och att det bara är en gräsplätt med plats för byggnation.
Den upplevelsen delar inte jag och inte heller familjer som jag jag mötte på Sannaängen i dag.
Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet i Kommunfullmäktige röstade emot byggnation på Sannaängen.

Runt hela Munksjön
Vi har bygger hus runt hela Munksjön, Hagstensgärdet på Norrängem samt på Strandängen. Det saknas alltså inte bostäder med sjönära läge i vår kommun.

Låt Sannaängen vara den mötesplats för de boende i Vättersnäs och för andra människor som i vacker miljö koppla av!

Carin Berggren (M) Kommunalråd

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.