Sverigedemokraterna struntar i vissa flyktingkostnader

Politik måste alltid ta hänsyn till verkligheten. När Sverige har en så stor inströmning av flyktingar att vi inte på ett rimligt sätt kan organisera mottagandet, måste inriktningen på politiken förändras. Vårt land överger inte Solidaritet och humanism när vi säger att vi inte klarar av så snabbt och stort mottagande. Tvärtom säger vi till andra länder, nu för ni också vara med och ta ansvar. Det kan inte vara rimligt att länder som mottager stöd från EU och utnyttjar sin rösträtt inom Unionen ska kunna vägra ta ansvar för den gemensamma politiken. På grund av flyktingkatastrofen har flertalet partier i vårt land korrigerat delar av sin migrations politik.

Det finns bara ett parti som inte ändrat sig. Nämligen Sverigedemokraterna som sedan sitt bildande i princip sagt nej till all invandring. Att de kallar den tiofaldige Guldbollvinnaren Zlatan för osvensk får man nog stå ut med. Men senare dagars uttalanden från ledande SD-politiker är så uppseendeväckande att man känner fasa för värderingarna. SD:s rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth i Trelleborg inför också jublande hgerextremister talar om Sd som en spjutspets i en motståndsrörelse som ” snart ska ta tillbaka Sverige”. Hans bror Ted Ekeroth twittrar: ”Dagens polischefer ska bort när vi tar makten, varenda en ska bort och ersättas med riktiga poliser”. SD försöker göra sig till talesman för människor i vårt land som känner oro för framtiden välfärd. De bör då veta att SD redan före valet 2014 hjälpte alliansen med fem jobbskatteavdrag, kraftiga nedskärningar inom vård, skola och omsorg, och ta bort skattereduktionen för fackavgiften. SD:s invandrarhat motsvaras av samma hat mot arbetarklass och arbetarrörelse.

När man talar om flyktingar så tänker man sällan på företag som Apple. Men skatteflyktingarna är som är verkligt kostsamma för vårt samhälle. Företag som smiter från skattemiljarder genom vinstmanipulationer, privatpersoner som via schweiziska bankkontakter och Vd:ar som öppnar brevlådeföretag på brittiska Jungfruöarna. De beskrivna är också flyktingar – skatteflyktingar och är oerhört kostsamma. I boken ”Gömda rikedomar” skriver den franske ekonomen Gabriel Zucman om hur skatteparadis som Schweiz, Luxemburg och Caymanöarna underminerar demokratins kärna.

Närmare 6000 miljarder euro ligger idag undanstoppade i skatteparadisen.

Tillgångarna har vuxit med 25 procent de senast fem åren och motsvarar närmare 10 procent av hushållens globala tillgångar. När Riksdagens skatteutskott fattar beslut kring skattetillägg och skattebrott så fanns det ett parti som sa nej till nya regelverk, nämligen Sverigedemokraterna.

Det är således skillnad på flyktingar och flyktingar.

Peter Persson

Riksdagsledamot (S) Jönköping

Niklas Karlsson

Riksdagsledamot (S) Landskrona

Anders Österberg

Riksdagsledamot (S) Stockholm

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.