Våra osynliga partier i Jönköping- var är ni?

Var är alla partier? Den frågan ställer jag mig själv, och jag hoppas att även ni som läser detta ställer er samma fråga. De lokala partigrupperna i Jönköping är dåliga på att nå ut till folket genom den digitala världen.

Det var just den tanken som slog mig en kväll. Jag satt och läste nyheter om Jönköping, och faktum är att förvånansvärt få artiklar rör lokalpolitiken. Jag förstår att det inte skrivs så mycket om politik, för när jag går in på partiernas sidor på internet är de dåligt uppdaterade. De enda som tycks bryta denna trend är de lokala Socialdemokraterna.

Nu måste jag visserligen vara ödmjuk inför det faktum att många arbetar för sitt parti på en ideell basis, men med all den tid gemene person lägger ner på sociala medier bör det även finns utrymme för att uppdatera sina egna medier.

En statusuppdatering om ett medlemsmöte för partimedlemmar i Jönköpings räcker inte för att locka folk till att engagera sig politiskt.

Något så enkelt som att tweeta länken till en motion som partigruppen har lagt i kommunfullmäktige eller en statusuppdatering på Facebook om vad som beslutades på senaste partimötet är det stor brist på.

Hur många är egentligen medvetna om vilka personer som sitter i vår kommun eller på regionens förtroendeposter? Jag är övertygad om att gräsrötterna hos vårt lands partier måste vara mer aktiva på de sociala medierna och sina webbsidor för att nå ut till väljare. Varje år bör ses som ett valår.

En dryga debattartikel i månaden räcker inte för att folket ska skapa sig en bild om de lokala partiorganisationerna och deras åsikter.

Det krävs stora förändringar i partiorganisationernas användande av digitala kommunikationsmedier för att folket skall få en insyn i hur det politiska livet i regionen egentligen ser ut.

Leonard Simson

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.