Kjell Krantz: ”Det är så vi ska försvara demokratin”

Två bomber på Bryssels flygplats Zavemten och en i tunnelbanenestationen Maalbeek några hundra meter från EU kommissionen och ministerrådet. Stor förödelse och mänskligt lidande i dess spår. Över 30 döda och minst 200 skadade. IS har tagit på sig denna attack mot vår demokrati. Ett illdåd i Bryssel är också ett illdåd mot Sverige och vårt levnadssätt. Mitt i Europas hjärta där symbolen för makt ligger slog man till.

Paris har för inte så länge sedan drabbats av dessa jihadister som kallar sig människor. De hjärntvättade jihadisterna har för länge sedan tappat förmågan att tänka fritt. Innan dess har andra huvudstäder attackerats av djävulens krigare. Vem står näst i tur? Kanske är det Stockholm eller någon annan stad i Sverige. Vi kan inte bortse från det. Varför sker dessa terrordåd just nu?

IS ”kontrollerade” när det var som störst en yta motsvarande Storbritannien. Den USA- ledda koalitionen med hjälp av ryskt flyg har avsevärt minskat det utropade kalifatet. Enligt uppgifter har IS förlorat halva sitt rike. Man har förlorat städer och byar och befinner sig på reträtt i Syrien och Irak. Detta kan vara skälet till att IS nu känner sin existens hotad. På något sätt vill de visa att de kan slå tillbaka och göra det genom att skapa så stor förödelse som möjligt med så många döda och skadade människor det bara går. Att skrämma människor med sina bestialiska illdåd är deras vapen. Vad kan västvärlden göra åt denna giftorm med sitt huvud i Raqqa i Syrien?

Den USA-ledda koalitionen tycks för närvarande ha övertagit. Man har slagit ut stora delar av IS oljetransporter och därmed orsakat stora ekonomiska förluster för kalifatet. Dess resurser krymper och rekryteringen av jihadister har minskat. Samtidigt har den irakiska armén gjort framsteg med att återta förlorad mark. Iraks andra stad Mosul som erövrats av IS år 2014 är nu omringad av armén. Ett anfall är förhoppningsvis nära förestående. Med gemensamma krafter har USA och dess koalitionspartner delvis drivit djävulens krigare på flykt. Men även om de delvis är på flykt så begår de fortfarande folkmord på kristna och andra minoritetsgrupper. Deras bestialiska avrättningsmetoder är väl kända och fortsätter. Svårt att beskriva dem med rätt valör. Orden känns devalverade. Hur ska då dessa terrordåd kunna stoppas? Jag tror det måste ske vid källan.

Källan och kalifatets huvudstad är Raqqa. Det är giftormens huvud som ger näring till svansen i Europa. Ormens huvud måste krossas för att läggas till historiens skräphög. Jag tror våra makthavare känner på samma sätt, men de vill undvika den markinsats som är nödvändig för att nå framgång. När tiden är mogen efter flera terrordåd så kommer den kanske. Vi kommer aldrig att överge Europa sa president Obama. En enad värld ska besegra ondskans krafter. Känns betryggande att USA alltid står upp mot terrorismen och till Europas försvar. En för alla- Alla för en. Det är så vi ska försvara demokratin.

Kjell Krantz (M)

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.