Debatt. Är inte vi undersköterskor lika mycket värda?”

Insändare. Vi har en stilla undran. Är ni medvetna om att det finns andra personalkategorier än sjuksköterskor på era sjukhus? Det skriver undersköterskor från Ryhov i ett debattinlägg.

Vi är många som arbetat i flera år och har mångårig kunskap och erfarenhet som undersköterskor, vi gör faktiskt ett viktigt jobb vi med. Att ta hand om omsorgen, om era anhöriga är bara en del av det faktiskt gör. Vi kan även ha hand om övervakning av olika medicinska utrustningar och assistera läkare. Vi är lika trötta när vi går hem som sköterskorna men vi får inte samma tidsförkortning på natten eller mer betalt när vi arbetar extra eller tar extra pass under sommaren. (För att schemaraderna inte täcks).

Tror ni inte att vår hälsa blir påverkad när vi arbetar natt eller tar extrapass? Men aldrig att vi får höra att vi är värda mer vare sig det gäller ersättning i tid eller ekonomiskt. Vi är tydligen så lättersättliga (enligt utsago av personalchef) det är alltid sjuksköterskorna som får förmåner men det gäller inte för undersköterskorna. Så vår fråga är, är inte vi undersköterskor lika mycket värda? Inom en snar framtid kommer det vara brist på undersköterskor!

Vi tror på allas lika värde oberoende på vilken titel vi har.

Undersköterskor på Intensivvårdsavdelningen Ryhov

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.