Debatt. Kaos väntar i Habo

Återigen får man läsa i Jp vad som händer i Habo, nu en stor integrationssatsning på 700 000kr. Habo kommun har beviljats detta bidrag från Länsstyrelsen i samarbete med den vänsterliberala studieförbundet vuxenskolan. Vem har ansökt om dessa pengar? Detta projekt har inte diskuterats i politiken varken i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen eller socialnämnden.

Tanken är säkerligen jätte bra att satsa skattepengar på integrationen i Habo. Men staten dvs riksdagen har redan satsat 10-tals miljarder på olika projekt alla har blivit fiasko.

Allt tyder även på att dessa pengar är bortkastade så länge det fortsätter att fyllas på med så många nya. Habo skall ta emot 40 asylflyktingar under 2016, under 2017 60 stycken. Utöver detta kan det komma lika många ensamkommande.

Att ställa grupp mot grupp som våra politiker gör skapar splittring och polariseringen bara ökar. Man har nu byggt flyktingboenden för ca 35 miljoner på 2 år. Men våra egna ungdomar saknar boende. Moduler skall byggas för 14 miljoner under 2017. men detta kommer inte räcka fler moduler kommer behövas! 

För Habo har flyktingmottagandet bara börjat o vi lever fortfarande på statens bidrag. Våra politiker säger att vi gör vinst på flyktingarna 3-4 miljoner under 2016. Men detta stämmer dock inte om man räknar in alla kostnader. Men dessa 3-4 miljoner som man påstår sig tjäna inom socialförvaltningen skall inte användas utan sättas i en fond för senare utslussning. Men redan 2017 kan bli ett ekonomiskt dråpslag för Habo kommun. Kommunen har ansvar för 69 ensamkommande.  Kommunen får ett bidrag på 1900kr dygn för var o en.. Nu har regeringen ett förslag att sänka detta bidraget till 1350kr per dygn. Denna sänkning kan innebära 14 miljoner mindre till kommunen.  Från 48 miljoner till 34 miljoner. Frågan är hur detta underskott skall betalas skall det sparas ytterligare på äldreomsorgen. Eller är det skolan som nu skall sparas på? Eller tvingas övriga partier gå på sd:linje att sänka bemanningen på våra HVB hem, det kan inte vara rimligt att vår äldreomsorg har klart lägre bemanning.

Sveriges statsminister beskyller svenska folket för att vi varit naiva, detta är fel de som varit naiva är våra ledande politiker samt media som vägrat lyssna på folkviljan. Endast en kommun i Sverige har vågat ha en folkomröstning om flyktinginvandring och där blev det ett klart nej.

Morgan Malmborg (sd) Oppositionspartiet i Habo

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.