Busschaufför: ”Bygg parkering utanför Gränna och erbjud gratis buss”

Det går långsamt. Kanske finns det en lucka där? Ja! *trycker ner gasen lite* Trångt. Vad sjutton gör han? Är han seriös? Nu får vi stå stilla och vänta. Äntligen är det löst. *Pustar ut* Äntligen ute ur Gränna.

Gränna med sin enda huvudgata med sommartrafik är rena mardrömmen att köra. Alldeles för många med husvagn/husbil som verkar ha en högre medelålder utan koll på var bilen eller husvagnen befinner sig. Det blir trångt. Det blir tokigt. Det sker även skador när folk får för sig att inte tänka. Det blir förseningar för bl.a busstrafiken. Från förmiddag till kväll är det väldigt många fordon som färdas i Gränna. Vi som kör linjetrafik lyckas alltid hamna mitt i smeten. Tålmodigt blir vi, om vi har tur, fem-sex minuter sena ut ur Gränna. Inga problem att köra in den tiden. Har vi otur så blir vi runt femton minuter sena och då kan det gå snabbare än vad det borde. Kanske har vi med oss resenärer som ska med andra bussar eller kanske t.o.m tåg och flygplan. Stressen blir inte mindre för varken oss bussförare eller resenärerna. Att parkera på huvudgatan i riktning ut ur staden (mot Jönköping) borde vara förbjudet mellan dem värsta tiderna sommartid.

Problemet har funnits i ett antal år och inget har gjorts för att förbättra situationen. Det börjar bli dags. Kanske kan man rentav bygga någon parkering utanför staden och låta folk som använder parkeringen åka buss gratis in till Gränna? Eller så får folk fortsätta köra långsamt igenom Gränna. Det blir inte bättre för miljön men vad gör det när man får njuta extra av att titta och förundras över hur vissa kan ha körkort.

/En av många bussförare

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.