Peter Persson (S): Parodi att högerpopulisten Trump blivit folkets man

– Jag anser att det är uppenbart att vreden över de ökade klyftorna har öppnat för Trump. Det är nästan parodiskt att en miljardär och högerpopulist har blivit folkets man i valet, säger den socialdemokratiska riksdagsledamoten Peter Persson från Jönköping.

”Högerpopulistiska partier vinner mark”
– Uppenbart är att decennier av ökade klyftor och utslagning av industriarbeten har skapat ett djupt avstånd mellan eliten i Washington och på Wall Street. I valet har väljarna kopplat i samman denna elit med Hillary Clinton. Vi ser hur tidigare demokratiska grupper har svängt tydligt till Trumps fördel. I valrörelsen visade han inga lösningar, men han pekade på problem som amerikanarna känner igen sig i.
Jag anser att valresultatet tydligt kan länkas samman med den utveckling vi har i Europa där högerpopulistiska partier vinner mark på bekostnad av vänsterpartier och mittenpartier, säger Peter Persson.

Enligt honom är det svårt att sia om vad valet kommer att få för effekt och han bedömer det som troligt att de mest iögonfallande utspelen kommer att försvinna.

– Nu behöver vi ta lärdom av det här resultatet och tydliggöra en politik som minskar klyftor och som ger människor framtidshopp.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.