”Svenska IS-krigare måste straffas för vad de gjort”

IS är på reträtt i stora delar av sitt kalifat. Soldatleden tunnas ut. I ett sista desperat försök blandar man sig nu med flyktingströmmar inom Irak/Syrien och Europa för att värva nya soldater till sitt söndrande kalifat. Man bjuder på bröd och skådespel samt ett hägrande paradis. En cynism utan dess like. Man ger bröd i ena handen och hugger av den andra.

IS har sedan flera månader tillbaka lidit stora förluster framförallt i Irak. Stora landområden med städer och byar kontrolleras nu av Irak/Syrien med hjälp av allianser. Mosul som intogs av IS år 2014 är nu omringat av en koalition med Iraks armé i spetsen. Staden förväntas vara befriad från djävulens krigare inom några månader. Kalifatets huvudstad Raqqa drar med stor säkerhet också sina sista suckar, men här kan det ta länge tid. Under tiden som Mosul och Ragga börjar se dagens ljus sänker sig mörkret över Pallmyra i Syrien. Staden som återerövrades av syriska armén är nu åter i jihadisternas våld. IS är på intet sätt besegrat ännu. Deras ideologi är något som vi i nutid inte sett maken till. Någon total snabb seger och utrotande av denna ondskefulla organisation är knappast att vänta. Djävulens krigare, deras martyrskap och längtan efter paradiset är omständigheter som pekar på en utdragen kamp. Denna kamp och flykt från de befriande städerna beskrivs av Magda Gad i Expressen.

Magda är som enda svensk journalist så nära fronten man kan komma. Hon har intervjuat flyktingar och sett med egna ögon de illdåd som utförts av kalifatets krigare. Deras ideologi är något som västvärlden har svårt att ta till sig. Grymheterna som utförs i religionens namn är sanna. Här gäller inte krigets lagar som i övriga konflikter. Människor avlivas på de mest bestialiska sätt. Ju flera otrogna människor man avrättar desto bättre plats hägrar i paradiset för IS soldaterna. Vad har Sverige för synsätt? Har man rakt ut förstått IS med deras ideologi?

I Sverige försöker vi återanpassa svenska jihadister då de återkommer till vårt land. Jihadister som direkt eller indirekt varit med om att avrätta människor på det mest avskyvärda sätt. De erbjuds arbete, bostad och social välfärd för att glömma allt illdåd de ställt till med. Naturligtvis är detta synsätt som Sverige tänkt sig helt förkastligt. Svenska män som av egen fri vilja ansluter sig till denna mördarorganisation måste lagföras och straffas för vad de gjort. I denna arsenal av påföljder bör livstidsstraff förekomma. I de fall personen inte är svensk medborgare ska han utvisas för att aldrig få återkomma. Svenskt medborgarskap kan i dagsläget inte ifrågasättas, men en debatt om svensk tillhörighet bör starta. Sverige måste nu ta ställning mot den ondska som våra svenska jihadister gjort då de deltagit i denna osannolika organisation som var sannolik. Detta är vi skyldiga alla de offer och närstående som har drabbats.

Kjell Krantz (M)

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.