DEBATT. Moderaternas dokusåpa fortsätter

Angående det fasansfulla gruppmötet blir man frågande till hur ombudsmannen kunde sitta passiv och inte försöka avbryta, utan bara lyssna på vice gruppledarens opsykologiska föredragning. Både ordförandena i länsförbundet och kretsstyrelsen följde spektaklet utan att ingripa. Ordf. i kretsen fick däremot ett vredesutbrott där vedertaget språk inte räckte till och grova svordomar användes. De beskyllningar som delades ut, rätt eller fel, borde ha skett med de inblandade i mindre grupp.

Igår var det dags för val av nytt kommunalråd efter Carin Berggren. Tydligen stod kampen mellan Peter Jutterström och Kent Ly som tillhör samma falang av de två som tidigare har presenterats. Jutterström vann kampen och fick 58,8 % av rösterna.

Det betyder att gruppledaren, som helt misslyckats med att ena KF-gruppen samt har skralt med positiva politiska meriter, nu blir kommunalråd. Hans möjlighet att lyckas är försumbar. Med bakgrund av refererad inspelning lär inte gruppen leva i harmoni även om KR-kandidaten K Ly skrev på FB /…/ min bästa KF-grupp. Nu ser vi framåt!”

Hur uppfattas ovanstående av väljarna? Kan det finnas någon trovärdighet kvar ibland de förtroendevalda i KF? Vad krävs för att återställa förtroendet? Svaret är enkelt! Ett nytt KR utan någon som helst koppling till KF-gruppen lär vara enda lösningen för att få moderaterna ”på spåret igen”. Även denna lösning är inte självgående utan kräver en stor insats. Vill (M) hålla ställningarna inför 2018 måste något radikalt göras.

JanEgon Leo

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.