DEBATT. Moderaternas dokusåpa fortsätter

Minst sagt konstiga kommentarer har skrivits av förtroendevalda inom berörda styrelser efter att kretsordförande informerat om ett extra kretsårsmöte. Klart framgår det att demokratiska beslut inte efterfrågas, utan istället skall ”lagt kort ligga”. Med andra ord nonchaleras valda ombuds kunskap och förmåga att i demokratisk ordning fatta beslut på extra kretsårsmöte.

Vad kan hända framöver? Nyvalda kommunalrådet ”sitter lugn i båten” och sänder inga signaler om några nya grepp. Jutterström uttalade sig i samband med utnämningen till JP: ”…Det kommer krävas mycket av mig och partiet för att vi ska gå från kaos till ordning. Det är en jätteutmaning, det blir väldigt lite smekmånad. Här måste man in direkt och jobba, säger Peter Jutterström…”

Är Jutterström accepterad i den grupp som är skeptisk till extra kretsårsmöte och som istället vill bestämma själva och nobba demokratiska metoder? Tillropen, som hördes efter valet av nytt kommunalråd, ”nu kör vi” verkar ha svalnat.

Fortfarande råder klar disharmoni ibland de förtroendevalda, som måste undanröjas för att moderaterna skall lyckas i valet 2018.

JanEgon Leo

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.