Blogg: Det är en fråga om moral

BLOGG  Allsvenskan fortsätter att få problem med faktorer som inte har med fotbollen direkt att göra. Det finns lösningar på alla problem men i det verkliga livet handlar det om moralen.

Sida vid sida står vi gemensamt mot våld

Fotboll är upplagt för en stor fest. Men när människor springer in på planen och stör matchen blir det mindre roligt.

Och när någon springer in på en fotbollsmatch för att attackera en spelare med våld saknas det ord för att beskriva en tragisk händelse som denna.

En förstörd fest utan dess liknelse.

Jonas Eriksson förklarade att han tidigare aldrig hade varit med om något liknande. Men det har vi i svensk fotboll. Mina minnen går främst till när Sverige spelade landskamp mot Danmark då en man sprang in och var nära på att slå en fotbollsspelare på plan.

Någonstans kan vi sitta ner vid ett bord och prata om lösningar.

Stärka säkerheten på arenan, stifta hårdare lagar runt sporten och samhället, sätta upp plexiglas runtomkring planen eller spela utan publik.

Jag tror att det finns sådana problemlösningar. Men min fundering är större. Det här måste vara en moralisk fråga. För så här kan vi inte bete oss någonstans. Precis som Lars Lars-Christer Olsson, andre vice ordförande på Svenska fotbollsförbundet sade.

Ansvar, uppfostran och utanförskapet är bara några av faktorerna som ligger bakom vad vi kallar Jätteskandalen på Stadsparksvallen. Någonstans har det brustit för människan.

Det blev till slut en förlust på fotbollen, för alla som älskar den här sporten och för de som lägger varje minut på den här idrottstävlingen.

Men samtidigt också en kväll där hjärtat bultade lite extra för fotbollen. För att jag vet att den betyder enormt mycket för mig och miljontals andra människor.

Efter den här incidenten kommer vi fotbollssupportrar, dyrkare till sporten och alla som har en gnutta mänsklighet i sig, att komma närmare varandra.

Det är gemenskapen som för oss samman och gör oss starkare.

Låt oss nu titta framåt, sida vid sida som Joakim Thåström sade.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.