”Alla är vi kungabarn”

Malin Kindvall är uppvuxen i Horn, utanför Kisa. Hon har alltid tyckt om drama och teater. I en liten frikyrka på landet, fick hon tidigt lära sig att stå på scen, berättar hon. Som barn hade hon även livlig fantasi.
 – Min mamma har berättat att jag var ett barn, som hade låtsaskompisar. Och skulle det spelas drama någonstans, så var jag snabbt där, säger hon.
 När Malin var runt 20 år, var hon med på ett läger, som hette Kreativ Mission. Det gav Malin en ny infallsvinkel. Hon fick veta att det fanns utrymme för kreativitet i kyrkan.
 – Vi fick lära oss lovsångsdans och drama. Det var roligt!
 Hon lärde sig sedan ”clowna” via en kompis. Hon fick följa med honom till en förskola och där fann hon sin karaktär, som heter Molly.
 – Hon är en figur, som lär barnen att man inte kan kunna allt utan att man får ta hjälp och att det är okej att vara annorlunda.
 Efter ett tag rullade bokningarna in.
 – Rätt som det var började telefonen ringa och man efterfrågade Molly vid en söndagsskolfest. Sedan dess har det bara fortsatt.

Clown för alla
Men hur hamnade Malin i Malmbäck? Jo, hon har gått pastorsutbildningen på Korteboskolan.
– Där träffade jag min man, Henrik. Sedan bosatte vi oss här.
 Det visar sig efter en stund att jag själv har träffat Molly vid ett tillfälle. Hon lärde min dotter, men också mig en sång, som jag tio år senare, fortfarande nynnar på ibland. Jag vill därför veta om hon är medveten om att clownen Molly även påverkar föräldrar. Malin blir glad, men är knappast förvånad. Hon är väl medveten om att hon är till glädje för både stora och små.
 – Clownfiguren funkar på alla åldrar. Det är något allmänmänskligt över den. Alla känner igen känslan av att vara rädd eller att inte kunna något, säger Malin.
 Hon skrattar lite och berättar att hon har en speciell grupp, som alltid tackar henne efter föreställningarna. Den består av äldre damer, som är överförtjusta och säger ”Det här var roligt!”.

Alla är viktiga
Sedan fyra år bedriver hon företaget Kungabarn.net. I det ingår bland annat clownen Molly. Hon gör uppträdanden i kyrkor, men också på marknadsdagar, bibliotek och så vidare.
 – Det är ju ett tacksamt jobb. Jag dyker ju upp när det är laddat för fest.
 Ibland uppstår dock ett problem. Alla gillar faktiskt inte när hon uppträder. Det finns de som lider av clownfobi.
 – Det gäller att ha fingertoppskänsla och läsa av barnen. Ibland får man be någon annan att räcka över till exempel ballongen. Bäst är om man får reda på rädslor innan föreställningen. Då har det hänt att barn fått kika i min väska innan jag bytt om. Det brukar faktiskt hjälpa.
 I Malins värld är barnet i centrum. Då hon var sjukskriven under en period lät hon kreativiteten ta över. För att ha något att göra, så rotade hon fram tyger, som hon hade liggandes i lådor.
 – Det blev en prinsessklänning och efter ett tag blev de flera.
Hon ställde ut dem på en hantverksutställning i Lekeryds pingstkyrka. Utställningen fick namnet Sagokläder för kungabarn.
 – Det handlar om människovärdet. Alla är vi lika viktiga som kungabarn. Det är ledstjärnan i det jag gör.

Sofia Weström

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.