Superentreprenören Tord Johansson har avlidit

Han var en företagare och tillika miljardär Tord Johansson från Jönköping har avlidit. Han avled hastigt i lördags och blev 60 år gammal. 

Tord Johansson grundade de börsnoterade bolagen ITAB Shop Concept AB, XANO Industri AB och AGES Industri AB. Han var vid sin bortgång styrelseordförande i ITAB och XANO och han satt även som styrelseledamot i AGES. 

Hans engagemang för bolagens verksamhet har aldrig svikit. Hans strategiska och industriella kunnande har han spelat en central roll i bolagens utveckling. Tord hade en unik förmåga att engagera ledare och medarbetare i sin omgivning. 

Ordförandeskapet i ITAB och XANO övertas av vice ordförande Fredrik Rapp. Familjen Johansson är tillsammans med familjen Rapp huvudägare i de tre börsnoterade bolagen.
– Tord kommer att vara djupt saknad både privat och inom bolagen. En av hans stora förmågor var att skapa starka och skickliga företagsledningar som han låtit växa in i sina roller. Tord var en sann entreprenör, gemensamt kommer vi att fortsätta driva bolagen i hans anda, säger Fredrik Rapp i ett pressmeddelande. 

 

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.