Här är Pelle, Jminis nya praktikant

Hej! Jag heter Pelle och går i nian. I mitt hus i Huskvarna bor jag med min familj som består av min tvillingbror Tom, min storebror Primus, och mina föräldrar, Malin och Nicke. Den här veckan praktiserar jag på Jminis redaktion. Jag går på Internationella Engelska Skolan i Jönköping, och mina favoritlektioner är svenska, SO, och engelska. Jag gillar att skriva och hoppas att det här blir en händelserik och intressant vecka. Journalistik är något som har intresserat mig ett tag nu, och jag är glad att jag får chansen att testa på det i en hel vecka. Vem vet, kanske blir jag journalist i framtiden?

När jag inte går i skolan gillar jag att spela dator med mina kompisar. På vardagarna spelar jag baseboll i Bankeryd, med Jönköping Basebollklubb. Jag gillar också att spendera tid med kompisar från en organisation jag är med i; CISV. Det är en fredsorganisation som skickar barn och unga till läger där de möts och diskuterar.

Snart är det dags att välja gymnasielinje. Jag har inte bestämt mig för vad jag ska gå än, men det lutar åt Samhäll och Humanistiska Jag har även funderat på IB, eftersom det är likt Engelska Skolans sätt att lära ut (på engelska), och skulle därför bli en naturlig övergång för mig. Gymnasiet verkar som en lärorik tid, och jag både längtar och är nervös. Det är en mer intensiv skoltid som jag tror både blir givande och krävande.

Efter det är det oklart vad jag vill göra. Jag har funderat på många olika jobb, allt från lärare till journalist, men som tur är behöver jag inte göra det valet nu. Det enda som jag vet säkert är att jag vill resa, och kanske studera utomlands. Att resa har alltid känts självklart för mig, jag och min familj har rest mycket, ända sedan jag var liten. Jag vill se världen, förhoppningsvis med både vänner och mycket kunskap med mig.

Men nog om framtiden, nu måste jag fortsätta skriva!

Per “Pelle” Hallgren

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.