Ulf har ”Kempeglöd” i livet

DJ, bungyjump och äventyr. Det är full action på Ulf Kempe. Nej, han är inte en person som tar det lugnt i livet eller i soffan.
– Det är inte under några längre perioder, som jag sitter stilla, säger Ulf Kempe, på Action Event.

Upptäckte musiken 
I början av 80-talet var han resemontör. Då skulle han bygga entrén till Pastell. Där börjar historien om hur han kom i kontakt med musiken, som blev en stor del av hans vidare yrkesliv, som discojockey.
– Jag blev fascinerad av det jag såg. Jag började köpa skivor och -85 fick jag mitt första jobb på Gunghästen, som låg på väster vid Pressbyrån, berättar Ulf Kempe.
 Sedan fortsatte DJ-karriären med Huset och han började turnera runt. Några år gästspelade han på Grand och kom tillbaka till Huset.
 När Karlssons salonger startade, fick han stå och spela i baren. Där gjorde han succé.
– Det blev populärt. Det förvandlades till värsta discoteket. Det kunde vara ”megaröj” där.

Byggde mekanisk tjur
I början av 1991 var en rodeomaskin på besök på Huset. Han fick en idé och tillverkade en egen mekanisk tjur, som han började turnera runt med.
– Jag har alltid gillat att skapa själv. Den jag byggde var liten och fick plats i en Cheva van.
 Han anordnade Bullriding SM i, bland annat, High Chaparral och i Stöten, Sälen.
 Ulf såg sin chans att bygga vidare på sin verksamhet när han fick chansen att köpa ett bungyjumpföretag. Tjuren körde han under vintern och bungyjump under sommaren.
– Jag har alltid sökt olika kickar. Därför passade bungyjump mig.

Tvingades lägga ned
Ja, bungyjumping var något han verkligen tyckte om att göra. Dessvärre var han tvingad till att lägga ned verksamheten 2010.
– Myndigheterna ändrade regelverken och det gick inte längre hoppa alls i Sverige, berättar han med allvar i rösten.
 Men Ulf valde att köra vidare, men i en annan bana. I samma veva, som de nya reglerna om bungyjump kom, började han att investera i speedcats i Båstad. Sedan kompletterade han det med Flyboard. De båda delarna ingår idag i företaget Action Event.
 Den största delen av företaget är en interaktiv teambuildning. Den kallas för ”Kreativa uppdraget”. Det, berättar han, är väldigt populärt bland företag.
– Fem personer i varje lag har en läsplatta med en app. I den finns hundra olika uppdrag, som man ska göra. Mot slutet har man en presentation och en liten prisceremoni.

Gillar kontraster
Han säger att han gillar att göra roliga och udda grejer. Han berättar om när han fixade en företagsfest vid en göl i Mullsjö. En jätteeld vid gölen och dukade bord med vita dukar och kandelabrar.
 Han berättar även om en isklättervägg han byggde för Fisherman´s friends räkning.
– Jag gillar kontraster. Stora kontraster. Det ska vara lite annorlunda. Som en isklättervägg i sommaren eller fint uppdukade bord med en jätteeld vid en göl.
 Isklätterväggen fick dock ett tragiskt slut. Mitt i en by i Åre brann den upp. Släpkärran fick punktering på grund av tjälskott och det slog gnistor om fälgen, som tog eld i isklätterväggen.
– Det var snurpligt! Det kunde gått illa om den hade fått spridning.

Nygammalt äventyr
Hans stora passion i livet är att dyka. Det intresset delar han med sin äldsta dotter. Tillsammans reser de runt i världen och utövar sporten.
 Ja, han gillar vatten, fart och fläkt och att få med fler på sina upptåg. I samband med Jönköpingsfesten drog han igång en Vikingcup. Inför Jönköpings marknad planerar han att köra den igen.
– Det är riktig fart på den långbåtsinspirerande tävlingen!
Han bär också på en dröm. Om den blir verklig, så skulle det innebära ett nygammalt äventyr.
– Min förhoppning är att någon gång kunna dra igång bungyjump igen.

Sofia Weström

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.