Smart telefon, dumma människor

Vi borde införa någon policy som säger att alla mobiltelefoner bör hållas utanför diskussioner. Jag hatar att vi hittar svaren på några sekunder eftersom svaret till de här, egentligen innehållslösa, frågorna är ointressant. Jag har upptäckt att dessa diskussioner bygger relationer.

Det går verkligen att lära sig så mycket utav en person genom en diskussion om film, musik eller vilken pokemon som är starkast. Kan vi inte alla förenas och gemensamt skapa en norm som säger att en person i varje grupp ska vara ansvarig för telefoner? Inser du vilka diskussioner det skulle kunna ge upphov till? Allt mellan himmel och jord kan tas upp, allt ifrån politik och naturvetenskap till musik och tv-spel. Det är när vi är som minst upptagna med oss själva, som vi lär känna varandra.

Eller ska vi snacka om den killen eller tjejen som alltid tar upp sina telefoner när man egentligen ska umgås? Jag tror att vi alla är skyldiga till det någon gång. Som om vi har tappat gnistan att föra en till synes onödig diskussion som egentligen stärker banden människor emellan. Låt oss inte bli den generationen som är så upptagna i sociala medier att vi glömmer det sociala umgänget framför oss.

Det som gör dig till den människa du är går inte att beskrivas med hjälp av din facebook sida eller dina Instagram bilder. Vi har blivit så upptagna med att måla upp en perfekt bild av oss själva, en fasad bakom alla filter och justeringar. Istället borde vi fokusera på att utveckla vår karaktär. Tänk till en gång extra nästa gång du plockar upp din telefon, är det verkligen nödvändigt? Är det viktigt att du kollar den notisen du precis fick på din facebook eller hur många likes du har fått på din senaste bild?

Nu vill jag inte komma och säga åt andra vad de ska göra eller hur de ska leva sitt liv. Det enda jag vill få fram med min text är förändringen jag vill skapa hos mig själv. För det är alltid där man börjar.

Dock är kanske detta något som även du kan behöva tänka på?

Johannes Cakar

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.