William, Anton och Viktor- nya minijournalister

Av de åtta nya praktikanterna ska vi nu intervjua och få lite extra information om William Hatefnejad, Anton Lennings och Viktor Gramozi.

Killarna går i 9:an på Junedalsskolan och känner varandra bra sen innan.
– Det är kul att vara här med mina kompisar men jag är även här för att lära mig lite nytt, säger Anton.

William ”Hatte” Hatefnejad är en en 15-årig grabb som bor på Bymarken med sin pappa, mamma och två yngre syskon, han har även två till äldre syskon som inte bor hemma.
Williams stora intresse är fotboll, vilket han delar med sina två kompisar. Han spelar i IF Hallby FK. William berättar även om sin tränare Jonathan Sjöstrand som var en av de nominerade till ”Årets ungdomstränare” i årets upplaga av Jönköpings fotbollsgala.

Viktor Gramozi bor med sin pappa och mamma på Mariebo. Han har en äldre bror som inte bor kvar hemma. Viktor tillbringar det mesta av sin tid på fotbollsplanen. Klubblaget han tillhör till är Jönköpings Södra. Han höll även på med både tennis och innebandy men valde att sluta eftersom han vill lägga all sin tid på fotbollen och skolan. Viktor berättar att han valde att praktisera på Jmini för att testa på något nytt och för att se hur journalistlivet är.

Anton Lennings bor tillsammans med sin syster varannan vecka hos pappa på Klostergatan och varannan vecka hos mamma på Gräshagen. Han spelar fotboll tillsammans med William i Hallby. Fotboll är inte hans enda intresse då han också gillar att spela dator och tv spel online med sina vänner.
– Ibland är det svårt att ha tid till både fotboll, dataspel och läxor, säger Anton med glimten i ögat.

Grabbarna kommer under de två kommande veckorna att få testa på många nya saker. Vi hoppas att de får en trevlig praktik här på Jmini och att ni hälsar dem varmt välkomna

 
William Hatefnejad, Anton Lennings och Viktor Gramozi

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.