Irene blev rånad: ”känner sig inte längre säker i Jönköping”

Den 20 november på fredag kväll blev Irene Johansson rånad på sin Iphone 6 plus vid lasarettsparken. Hon är väldigt upprörd över händelsen och vill dela med sig av sin historia för att få andra att bli mer uppmärksamma, att Jönköping faktiskt inte är så säkert som de flesta tror.
 
Irene var på en helt vanligt afterwork fredagen den 20 november när hon bestämde sig för att gå hem då det var så kallt att hon inte orkade cykla. Detta beslutet ångrade hon senare efter att en engelsk-talande man med glasögon dök upp från ingenstans och började ställa en massa frågor.
Hon fortsatte att gå då hon var väldigt trött och inte orkade visa något intresse. Mannen följde efter henne ända till Lasarettsparken där det inte fanns några lampor. Eftersom Iphone 6 plus är väldigt stor var det väldigt enkelt för gärningsmannen att slå till då den stack upp ur fickan. 

Mannen tog mobilen och sprang iväg in i mörkret. Irene ropade sedan på hjälp samtidigt som hon försökte att springa ifatt gärningsmannen. Hon lyckades tyvärr inte att få tag på honom men fick hjälp av ett par att ringa polisen. Stölden är nu anmäld men kvar är nu en väldigt upprörd Irene.

Jönköping är osäker som stad

Hon känner att Jönköping verkligen börjar bli en osäker stad eftersom det händer så otroligt mycket nu. Hon reser väldigt mycket och har varit i bl.a Sri Lanka, Buenos Aires, Afrika m.m och hon har aldrig varit med om något liknande. Många tror att detta händer mer i storstäderna och att Jönköping är en oskyldig liten stad, men detta bevisar bara hur fel en människa kan ha.
 
Hon vill uppmana folk att vara mer försiktiga, framför allt unga tjejer. Gå aldrig i mörkret ensam och om du måste göra det, prata helst med någon anhörig så att man vet exakt var du befinner dig.
 
Julia Järvhammar, Elina Halldén och Irina Popanicic.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.