Victor Malm har nått Sverigefinal i EU-olympiaden

Erikdahlbergs gymnasiet fortsätter att producera duktiga elever inom biologi, fysik och kemi. Nu har natureleven Victor från Erik Dahlbergsgymnasiet har nått Sverigefinal i EUSO (European Union Science Olympiad) som är en EU-olympiad i naturvetenskap.

Tävlingen är uppbyggd som en lagtävling där tre elever samarbetar för att lösa praktiska, laborativa uppgifter som blandar biologi, fysik och kemi.

Inför olympiaden 2016 har det organiserats en uttagningstävling som riktat sig till elever som börjat i åk 9 i grundskolan eller åk 1 på gymnasiet hösten 2015. Det är ca 3500 elever som deltagit i tävlingen i Sverige och av dem går 12 gymnasieelever till riksfinal i Stockholm i 30-31 januari säger Lars Wernborg gymnasiechef på ED.

Detta är tredje året i rad som ED-elever presterar så här bra i EUSO. Både 2014 och 2015 har ED-elever gått vidare till den internationella finalen och där bärgat bronsmedaljer. I årets uttagningstävling har nu de NA-eleven Victor Malm, som går i ettan på ED, chansen att ta sig vidare som en av tolv stycken elever på gymnasienivå i hela Sverige.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.