Det här gör Jönköpingsborna på sportlovet

Det går att konstatera att Jönköpingsborna helst vill ha sol och värme på sportlovet. Gran Canaria det mest populära resmålet och resandet till Thailand ökar starkt. De mest populära storstäderna är Madrid och Lissabon, som gått förbi London på topplistan. Det visar statistik från Ticket Privatresor, Nordens största privatresebyråkedja.

Sportlovet inleds och många känner för att packa resväskorna och resa iväg och då främst till sol och värme.

Kanarieön är ett säkert kort
Gran Canaria håller ställningarna som Jönköpingsbornas favorit efter en kraftig ökning av bokningarna.
Thailändska resmål ökar också i popularitet och storstäder som Madrid och Lissabon ökar starkt och går förbi fjolårsfavoriten London.

Sydasiatiskt land lockar
Ny på årets sportlovslista över lovets mest populära resmål i Jönköping är Colombo i Sri Lanka, som ökar starkt om än från relativt små volymer.
– Det är ovanligt stort sug efter resor på sportloven i år i Jönköpingsregionen och allra mest ökar lusten att resa till varmare breddgrader för att få lite sol och bad i vintermörkret, men även intresset för skidresor har ökat, säger Magnus Christersson, säljchef på Ticket Jönköping.

Alla vill inte sola
Även suget efter skidåkning utomlands ökar stort under sportlovet. Bokningarna till städer med flygplatser i närheten av skidorter, som till exempel Salzburg, Geneve, Zürich och Turin, ökar i snitt med elva procent jämfört med samma tid i fjol i Sverige. Intresset ökar för såväl för färdiga paketresor till skidorter som för egenpaketering, ofta med hjälp av en resesäljare.
– Vi ser att allt fler väljer att plocka ihop egna paket med flyg, hotell och transfer till skidorter i Alperna, vilket under högsäsong kan ge lägre priser och mer flexibilitet. Genom att boka hyrbil på flygplatsen kan resenärerna ta sig till olika skidsystem under resan, säger Magnus Christersson.

fakta

Hit reser de som bor i Jönköping på sportlovet

1.       Gran Canaria 
2.       Bangkok 
3.       Teneriffa 
4.       Phuket 
5.       Krabi 
6.       Madrid 
7.       Lissabon 
8.       London 
9.       Miami 
10.   Colombo

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.